Aktuellt i Häxans Hus

 

Saker på gång i häxhuset men även evenemang som jag deltar i på annan plats dyker upp här.

// Linda

 

26/2  19.00 Samtalskväll

Samtal för dem som känner att de behöver träffa andra som också upplever ett utanförskap i samhället eftersom de inte passar i den vanliga mallen. För dem som känner att de inte har någon att dela detta annorlunda jaget med, dem som upplever saker som ingen annan tycks förstå. För dem som söker sin väg och behöver inspirerande samtal. För dem med andliga upplevelser som behöver uttalas.

För dem som inte vill/kan jobba 8 timmar om dagen, 40 timmar i veckan eftersom de måste dansa, sjunga, skapa eller något annat livsviktigt.

Dessa kvällar kommer ordet att vara fritt och vi lämnar fördomarna hemma. Detta är helt kostnadsfritt och jag tänker inte direkt leda utan att alla hjälps åt.

Vill du fika så ta med egen fikakorg. Ta något med att sitta på eftersom vi sitter på golvet.

Max antal platser 12

Eftersom intresset är stort och mitt utrymme begränsat så måste du boka plats. Det gör du på haxanshus@gmail.com

 

27/2 2018 Sejdkurs kl 19.00 Startdag

Sejd är omtalat och tolkat på många sätt och jag utbildar från mitt sätt att se på det, från min upplevelse och erfarenhet.

Från Siande till Magi, allting ryms där. Med staven i händerna djupt förankrad i marken och med spiran ut mot universum. Fullständigt uppkopplad på nätet.

Sejd för att komma närmast sanningarna om allt. Djup kontakt med bärarna av sanningen, så djup att du i sejden kan genomföra den största magin eftersom ingenting står mellan dig och det sanna flödet.
Jag har jobbat med detta i många år och på många olika sätt. Eftersom vi är så olika så tänker jag mig att vi ska angripa sejden från olika vinklar, olika ingångssätt. Så att Du kan hitta formen som passar dig. I en trygg cirkel där vi stöttar och hjälper varandra. Växer tillsammans och hittar varje deltagares potential.

Har du trumma och skallra så ta gärna med dem men det finns annars att låna när dessa behövs.

Tidigare erfarenhet av Sejd är inget krav men en viss förkunskap i Häxans/Shamanens/Völvans väg är önskvärt.

6 tillfällen varannan vecka på tisdagar. Ca 2,5 - 3 timmar per gång.
Datum 27/2, 13/3, 27/4, 10/4, 24/4, 8/5
Klockan 19.00 varje gång.
8 platser med start vid 6 deltagare.

Din insats är: 2500:- inklusive moms som betalas i två delar. 500:- som är bokningsavgift som garanterar dig en plats och 2000:-
som är kursavgiften som ska vara betalat senast den 13/2 2018.
Boka din plats via mejl: [javascript protected email address]
ange ditt namn och din adress i anmälan så skickar jag ut betalningsanvisningar, mm.

Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men skulle jag ställa in så återbetalas självklart allt.

 

4/3 kl 13.00 - ca16.00 Mjölksyrning med Jenny Från Herbalinas

Häxans hus har glädjen att presentera Jenny Klein från från Herbalinas.

Denna dag lär hon ut hur du kan mjölksyra utan vatten och salt från Levande föda kursgården, Skeppsgården. Här får du stampa vitkål för fulla muggar för att få ut den naturliga mjölksyrningen i vitkålen. Tillhands kommer även morot, lök och kryddor att finnas.

Med dig hem efter kursen får du en stor burk med det som du mjölksyrat som är ätbart efter 5 dagar.

Du behöver ingenting med dig, allting som behövs finns här.

Kursen är en gåva från Jenny till vårt tempelbygge så
kostnaden för kursen är fritt valt belopp men som en vägledning kan vi nämna att Jenny brukar ta 350:-/ plats

Att betalas kontant under dagen eller till swish 0723219802

Det finns max 7 platser och vi drar igång vid 5 anmälda.

Boka din plats på haxanshus@gmail.com

 

6/3 kl 19.00 Föreläsning om Kristaller av Malin Somstedt

Kristaller har fascinerat människor i årtusenden. Men var kommer de egentligen ifrån och hur blir de till? Varför har de olika färger och hur kommer det sig att vi är dragna till dem?

Vi får helt enkelt gå tillbaka till när jorden bildades för att förstå vad mineraler är och hur de blir till.

Här pratar Malin Somstedt om kristaller på det mer vetenskapliga planet. Hon berättar om olika kristallsystem, hårdhetsgrader och beteckningar. De olika lagren som finns i själva jorden, och vad som ska till för att vissa kristaller ska bildas.

Finns det stenar från yttre rymden? Hur kommer de hit?
Detta och mycket mer får du svar på under kvällens föreläsning om kristaller.

Du har även möjlighet att köpa kristaller under kvällen


Det finns 20 platser och Du bokar din plats genom att skriva mejl till

haxanshus@gmail.com

Glöm inte att ange ditt namn och adress vid bokning.

Din insats för kvällen: 350:- som du kommer att få faktura på efter din bokning.

 

 

15/3 19.00 Änglaseans med Malin Somstedt

Malin Somstedt förmedlar i en spännande och annorlunda seans budskap från änglar, guider och även ibland från väsen. De finns här för att hjälpa dig att göra det bästa av ditt liv.

Budskapen som Malin förmedlar från deras värld blir ändå väldigt konkreta och lätta att förstå. Fokus ligger mycket på här och nu. För det är ju här och nu som du lever och de vill påminna dig om att du ska vara i nuet.

Max antal platser: 8 eftersom alla ska få budskap
Vi drar igång med grupp om minst 6 personer

Din investering 350:- betalas in i förskott senast den 8/3 2018.
Anvisningar om hur du betalar kommer när du bokat plats. Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men skulle jag ställa in så återbetalas självklart allt.

Boka plats: haxanshus@gmail.com


Ange ditt namn och adress när du bokar.

 

19/3 20.00 Trumresa

 
Vid en sprakande lägereld ger vi oss iväg på en resa mellan världarna guidade av trumman. Målet är att ni ska kunna få hjälp att hitta svaret på en viktig fråga.

Jag kommer inleda med en genomgång av hur trumresan fungerar. Lite historia och tankar kring det för att alla ska kunna vara med både erfarna, nybörjare och nyfikna. Sedan gör vi en kort avslappningsmeditation för att släppa vardagen och på så sätt lättare komma iväg på resan. Så reser vi med trumman och efteråt finns det tid att prata om era upplevelser och jag hjälper er med tolkningar av det ni upplevt om ni behöver det.

 
Det kan vara lite kallt trots elden så ta varmt på dig, något isolerande att sitta på och kanske något att dra över dig också.
Skulle inte vädret stå oss bi så flyttar vi in.
 
Max antal platser: 8
Vi drar igång med grupp om minst 4 personer
 
Din investering 175: - betalas in i förskott senast den 12/3 anvisningar om hur du betalar kommer när du bokat plats. Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men skulle jag ställa in så återbetalas självklart allt.
 
Obs! Du bokar plats via min mejladress :
Ditt namn och din adress behövs för bokning

 

20/3  19.00 Start Meditaionscirkel -Möt dina skuggor

Vi har alla sidor som vi gömmer djupt i oss själva. Skador som tidigare liv, detta livet, relationer, upplevelser och annat gett oss. Beteenden och tankar som vi inte alltid känner oss så stolta över. Inre mörka skuggor som vi har låtit hållas där i bakgrunden utan att ta fram dem i ljuset. Inre dialoger som håller oss tillbaka.

Denna meditationscirkel är skapad för att på olika sätt lyfta, titta på vårt mörker och bli vän med det. Att lyfta det som idag hindrar oss till insikter och kunskap om livet som kan vara till gagn för oss istället för att bara ligga och tynga.

Vi kommer varje gång göra passande magisk rit för att släppa, göra av med eller lyfta det som är lämpligt.

Vi sitter i cirkel på golvet så ta med något att sitta på och kanske en filt att ta om dg så att du inte fryser.

Vi möts 19.00 – ca21.00 följande dagar: 20/3, 3/4, 17/4, 1/5, 15/5

Max 6 platser och vi startar vid 4 anmälda.

Din insats: 900:-/ alla 5 tillfällena

Boka din plats via mejl:

haxanshus@gmail.com

ange ditt namn och din adress i anmälan så skickar jag ut betalningsanvisningar, mm.
Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men om jag ställer in så återbetalas självklart allt.

 

30/3 - 2/4 Påsk i Häxans hus

Precis som tidigare år har kommer Häxans hus att vara öppet hela Påskhelgen. Med fina kreativa varelser på plats.

Varje dag avslutas med öppen trumhelandeceremoni på tempelplatsen. Det vill säga att du får vara med även om du inte har någon erfarenhet. Vi trummar, skallrar, låter och bygger upp vackra energier som vi sedan skickar ut till Moder Jords alla behövande barn.


Varje dag har sitt eget utseende beroende av att de är olika utställare som skiftas om att vara här i olika konstellationer.

Exakt vilka utställare som är här vilka dagar är inte helt klart så detta blir uppdaterat senare.

Är du ett skapande väsen och känner att ditt kreativa skulle passa väl här så hör gärna av dig så ser vi om en av platserna är din. Då är kontaktvägen [javascript protected email address]

Vi har öppet:                                                    

Fredag 10-18

Lördag 10-16

Söndag 10-16

Måndag 10-16

Välkommen att titta in. Du behöver inte anmäla att du kommer. :)
Gratis inträde.

// Linda

 
 

8/4 2018 11.00-16.00 Lär dig spå i te med Malin Somstedt

Kursledare Malin Somstedt.

Detta är ett spännande sätt att vidga dina sinnen och få kontakt med ditt undermedvetna på det gamla sättet. Genom att lita på dig själv och din intuition och därigenom tolka mönster och symboler.
Sedan urminnes tider har man använt olika sätt av divination för att få svar på de frågor vi har. Även de frågor som vårt undermedvetna har men som vi ibland kanske inte vågar ställa oss. Utan böcker och manualer ska vi nu tolka från ett helt öppet sinne. Tillbaka till ursprunget.

Under dagen lär du dig att tolka symbolerna i koppen, prova i olika teblad och även hur man använder koppen för att göra olika läsningar. Vi pratar också om vilka teblad man kan använda, lite historia. Ska man ladda tebladen innan och hur gör man det. Har doft, smak och lukt någon betydelse osv.

Du behöver ta med dig en slät kopp som är utformad som en liten skål med öra och ett tefat. Denna ska helst vara vit och utan mönster för att inte störa din läsning. Koppen kan inte ha någon midja eller något räfflat mönster utan ska vara helt slät. Det kan heller inte vara en cylinderformad mugg för då fastnar inte tebladen där de ska. Denna kopp ska du helst använda endast till dina läsningar. Titta i dina skåp eller på en loppis efter en kopp som du tycker om.

Ta också med något att äta som lunch.

Har du några frågor kring detta så är det bara att höra av sig till Malin Somstedt på nummer 0731809143.

Max antal platser: 8
Vi drar igång med grupp om minst 4 personer

Din investering 750:- betalas in i förskott senast den 30/3 - 2018.
Anvisningar om hur du betalar kommer när du bokat plats. Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men skulle jag ställa in så återbetalas självklart allt.

Boka plats: haxanshus@gmail.com

 

9/4 19.00 Sussi Ingridsdotter berättar om sitt engagemang i Gambia

Denna afton har vi den stora glädjen att presentera Sussi Ingridsdotter från Ingridsdotter i Hässleholm som kommer hit och berättar spännande ting från sitt liv och sin häxgärning.

                      

Så här beskriver hon själv kvällen:

”Jag har fått möjlighet att göra skillnad i ett litet land i Västafrika, Gambia. Denna kväll i Häxans hus kommer jag att bjuda på rött hibiscus-te, baobabjuice och även på historier om mitt ideella projekt, varifrån det säljs vackert hantverk. Ser framemot att träffa er!”

Plats: Häxans hus i Henset

Tid: 9 april 19.00                              

Inträdet är fritt valt belopp som går oavkortat till Sussis projekt. Ingen förbetalning utan all donation görs på plats.

Boka din plats via mejl till

haxanshus@gmail.com

Välkommen! // Linda och Sussi                    

 

30/4 18.30-20.00

Magisk Eldafton med Emma Kronborg från Rackarungens

 

Välkommen till en magisk eldafton…

Tillsammans med örtkännaren Emma Kronborg från Rackarungens kokar vi elixir över öppen eld utanför Häxans Hus. Under tiden får du lära dig om de gamla läkeväxterna och deras användningsområden, folktro och magi, häxor och trolldom.

Emma berättar också om några av de mest tongivande örtkännarna genom tiderna och har med sig medeltida örtmedicin att bekanta sig med. Hon tar dig med på en resa till en tid då naturen var vårt skafferi och apotek.

Denna afton har butiken kvällsöppet för alla deltagare, Rackarungens hudvårdsserie kommer då att finnas till försäljning.

DATUM: 30 April
TID: Kl 18:30 – 20:00
PRIS: 350 kr
PLATS: Häxans Hus, Hörby

Ta gärna med varma kläder.

OM FÖRELÄSAREN
Emma Kronborg är hudvårdsterapeut med inriktning på läkeväxter, samt grundare av hudvårdsserien Rackarungens. Hon syns på marknader och mässor samt håller workshops, föreläsningar och gästundervisningar runt om i landet.

Du bokar din plats genom att skicka ett mejl med ditt namn och adress till haxanshus@gmail.com


Din investering 350: - betalas in i förskott. Anvisningar om hur du betalar kommer när du bokat plats. Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir. Men skulle jag ställa in så återbetalas självklart allt.

Välkommen!
Linda // Häxans hus

 

5 maj 10.00 - 16.00 Privat sittning med Rosie Björkman – Jolanda den tredje.

Häxan hus har nöjet att presentera Rosie Björkman - Jolanda den tredje.

Många av er känner säkert igen Rosie som författare till ”Jolanda den tredjes bok om häxkonst och shamanism” och ”Jolanda den Tredjes bok om Tarot”

Denna dag har du möjlighet att boka en privat sittning med Rosie.

Hon har tider mellan 10.00-16.00 och du bokar genom att höra av dig till

haxanshus@gmail.com med namn och adress.

Din investering: 600: -

Först till kvarn…

 

6 maj 11.00- ca 16.00

En dag med Jolanda den Tredjes skola i häxkonstens ädla utövande

Häxan hus har nöjet att presentera Rosie Björkman - Jolanda den tredje.
Många av er känner säkert igen Rosie som författare till ”Jolanda den tredjes bok om häxkonst och shamanism” och ”Jolanda den Tredjes bok om Tarot”

Under tiden vi pysslar med varsin liten hatt (Rosie har med stommar och material till minihäxhattar) berättar Rosie om sin tolkning av häxkonst, hur var och en kan lära sig att följa sin intuition och låta sig vägledas inifrån. Dagen innehåller också praktiska övningar hur vi kan stärka vår inre källa till kraft och kunskap, och avslutas med en trumresa, under vilken vi får tillfälle att umgås med våra kraftdjur.
Varje deltagare får en egen liten hatt med sig hem, fullproppad med dagens magiska insikter.

Under dagen äter vi lunch som ni tagit med själv.

Söndag 6/5 kl. 11.00 – ca 16.00 i Häxans hus
Maxantal platser: 12
Vi drar igång med grupp om minst 8 personer

Din investering 1500: - betalas in i förskott.
Anvisningar om hur du betalar kommer när du bokat plats.
Bokningen är bindande, det vill säga att inga pengar betalas tillbaka om du uteblir.
Men skulle vi ställa in så återbetalas självklart allt.

Boka plats: [javascript protected email address]
Ange namn och adress vid bokning!

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)